Cevizli Muhallebili Kek Tarifi
Malzemeler:
- Kek için
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- Muhallebi için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Keki hazırlamak
- Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Son olarak dövülmüş cevizleri ekleyip hafifçe karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Pişen keki soğumaya bırakın.
- Muhallebiyi hazırlamak
- Bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Göz göz olup muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın, vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
- Muhallebiyi soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak üzerinin kaymak tutmasını önleyin.
- Birleştirme
- Soğuyan keki ortadan ikiye kesin veya üst kısmını düzleyin.
- Alt katmanı servis tabağına alın, üzerine soğumuş muhallebinin yarısını yayın.
- Üst katmanı yerleştirin, kalan muhallebiyi kekin üzerine sürün.
- Dilerseniz üzerini ceviz veya hindistan cevizi ile süsleyin.
- Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Püf Noktaları:
- Kekinizin daha kabarık olması için malzemeleri oda sıcaklığında kullanın.
- Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
- Keki dilerseniz cevizsiz de yapabilir, muhallebiye kakao ekleyerek çikolatalı bir lezzet elde edebilirsiniz.
|