Bardakta çikolatalı muhallebi nasıl yapılır?
Lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için bardakta sunulan çikolatalı muhallebi, hem göze hem damağa hitap eden bir seçenek. Kakao, vanilya ve tereyağının dengeli uyumuyla hazırlanan bu nefis tatlı, özel günlerde veya anlık tatlı krizlerinde kurtarıcı oluyor.
Bardakta Çikolatalı Muhallebi Tarifi
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Üzeri için: rendelenmiş çikolata veya Hindistan cevizi
Yapılışı:
- Orta boy bir tencereye süt, toz şeker, kakao, un ve nişastayı ekleyin. Tüm malzemeleri bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alana kadar pişirin. Muhallebi kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Muhallebi kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve içine vanilya ile tereyağını ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız muhallebiyi bardaklara paylaştırın. Üzerini bir kaşıkla düzeltin.
- Muhallebiyi oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
- Servis yapmadan önce üzerini rendelenmiş çikolata veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmak topaklanmayı önler ve pürüzsüz bir kıvam sağlar.
- Muhallebiyi buzdolabında iyice soğutmak daha lezzetli olmasını sağlar.
- İsteğe bağlı olarak muhallebiye fındık, ceviz veya badem de ekleyebilirsiniz.
|