Bardak Tatlısı Muhallebisi Tarifi
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti (toz halinde)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Üzeri için: Hindistan cevizi, çikolata parçacıkları veya dövülmüş fındık (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Derin bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. Hepsi oda sıcaklığında olmalıdır.
- Malzemeleri bir çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Topaklanma olmamasına dikkat edin.
- Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin. Kaynamaya başlayıp koyulaşınca 5-6 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Muhallebi kıvam aldıktan sonra ocaktan alın, vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırarak eritin.
- Ayrı bir kapta krem şantiyi, paket üzerindeki talimata göre (genellikle soğuk sütle çırpılarak) hazırlayın.
- Muhallebi biraz ılındıktan sonra, hazırladığınız krem şantiyi ekleyin ve bir spatula ile yavaşça karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
- Hazır olan muhallebi karışımını bardaklara paylaştırın. Üzerini düzeltin.
- Bardakları oda sıcaklığında soğumaya bırakın, ardından buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
- Servis etmeden önce üzerini Hindistan cevizi, çikolata parçacıkları veya dövülmüş fındık ile süsleyebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmak, topaklanmayı önler ve pürüzsüz bir kıvam sağlar.
- Krem şantiyi muhallebiye eklerken, muhallebi çok sıcak olmamalı; aksi halde krem şanti eriyebilir.
- Buzdolabında dinlendirmek, tatlıların kıvamının oturmasını ve daha lezzetli olmasını sağlar.
- İsteğe bağlı olarak, muhallebiye kakao veya meyve püresi ekleyerek farklı lezzetler deneyebilirsiniz.
|