Bal kabaklı bisküvili muhallebiyi nasıl yapabilirim?

Rendelenmiş bal kabağının sütlü muhallebiyle buluştuğu, kakaolu bisküvilerle katmanlanan nefis bir tatlı tarifi. Hem hafif hem doyurucu bu muhallebi, buzdolabında dinlendirilerek servise hazır hale geliyor.

21 Kasım 2025

Bal Kabaklı Bisküvili Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram bal kabağı (rendelenmiş)
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 1 çay bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:


  • Bal kabağını rendeleyip tencerede tereyağı ile yumuşayana kadar pişirin.
  • Ayrı bir tencerede süt, şeker, nişastayı ve unu karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Muhallebiye vanilin ve pişmiş bal kabağını ekleyip karıştırın.
  • Bisküvileri küçük parçalar halinde kırın ve süte batırıp servis kaselerine taban olarak yerleştirin.
  • Üzerine muhallebiyi ekleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerini bisküvi parçaları ile süsleyebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Bal kabağını iyice yumuşatın, pürüzsüz bir kıvam alması önemlidir.
  • Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin, topaklanmayı önler.
  • Bisküvileri çok ıslatmayın, dağılabilirler.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;