Az Sütlü Muhallebi Tarifi
Malzemeler:
- 1 litre süt (az yağlı veya tam yağlı tercihinize göre)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket krem şanti (isteğe bağlı, daha kremsi bir doku için)
Yapılışı:
- Bir tencereye sütü alın ve orta ateşte ısıtmaya başlayın.
- Ayrı bir kasede nişasta, un ve şekeri karıştırın. Üzerine bir miktar soğuk süt ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
- Bu karışımı, ısınmakta olan süte yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
- Muhallebi koyulaşana ve kaynamaya başlayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha pişirin.
- Ocağı kapatın, vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Muhallebiyi kaselere paylaştırın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
- Servis yapmadan önce, isteğe bağlı olarak krem şantiyi hazırlayıp muhallebinin üzerine ekleyebilirsiniz.
İpuçları:
- Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirmek, dibinin tutmasını engeller.
- Daha az şekerli yapmak isterseniz, şeker miktarını yarım su bardağına düşürebilirsiniz.
- Üzerini tarçın, hindistan cevizi veya rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.
|