Anne muhallebisi pirinç unuyla nasıl yapılır?

Nefis bir anne muhallebisi hazırlamak için ihtiyaç duyacağınız tüm detaylar burada. Pirinç ununun pürüzsüz dokusunu, sütün kremalı lezzetini ve tarçının mis kokusunu bir araya getiren bu tarif, hem pratik hem de geleneksel tatları yaşatacak nitelikte.

21 Kasım 2025

Anne Muhallebisi (Pirinç Unlu) Tarifi


Malzemeler:


  • 4 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 litre süt (tercihen tam yağlı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
  • Üzeri için tarçın veya hindistan cevizi

Yapılışı:


  • Pirinç ununu bir kasede, 1 su bardağı soğuk sütle iyice çırpın, topak kalmamasına dikkat edin.
  • Kalan sütü bir tencereye alın, orta ateşte ısıtmaya başlayın.
  • Süt ılındığında, pirinç unlu karışımı yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca şekeri ekleyin, kıvam alana kadar 8-10 dakika karıştırarak pişirin.
  • Muhallebi koyulaştığında tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştırın, 1-2 dakika daha pişirin.
  • Muhallebiyi kaselere paylaştırın, üzerini düzeltin.
  • Ilındıktan sonra buzdolabında soğutun.
  • Servis yaparken üzerine tarçın veya hindistan cevizi serperek sunun.

Püf Noktaları:

  • Pirinç ununu soğuk sütle açarak topaklanmayı önleyin.
  • Sürekli karıştırarak pişirin, yanmamasına dikkat edin.
  • Şekeri kaynamaya başladıktan sonra ekleyin, daha iyi kıvam alır.
  • Soğudukça kıvamı biraz daha koyulaşacaktır, bu nedenle tamamen katılaşmadan ocaktan alın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;