2 kişilik nişastalı muhallebi tarifi nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için ideal bir seçim: nişastalı muhallebi. Sadece birkaç temel malzemeyle hazırlanan bu nefis tatlı, hem sıcak hem soğuk servis edilebilen çok yönlü bir tarif sunuyor.

21 Kasım 2025

2 Kişilik Nişastalı Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilin veya 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • İsteğe bağlı: rendelenmiş hindistan cevizi, tarçın veya kakao

Yapılışı:


  • Bir tencereye sütü alın. Nişastayı ve şekeri ekleyip iyice karıştırın, topaklanma olmamasına dikkat edin.
  • Tencereyi orta ateşe koyup sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvam alıp göz göz olana kadar karıştırmaya devam edin (yaklaşık 5-7 dakika).
  • Kıvam aldığında vanilini ekleyip birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Ilıdıktan sonra buzdolabında en az 2 saat soğutun.
  • Servis yapmadan önce üzerini hindistan cevizi, tarçın veya kakao ile süsleyebilirsiniz.

İpuçları:

  • Nişastayı süte eklerken az bir miktar soğuk sütle önce eritip sonra tencereye ekleyerek topaklanmayı önleyebilirsiniz.
  • Daha yoğun kıvam için nişasta miktarını biraz artırabilirsiniz.
  • Muhallebiyi sıcakken servis etmek isterseniz, soğutma aşamasını atlayabilirsiniz, ancak soğuk servis daha gelenekseldir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;