Kayısılı muhallebimizi hazırlamaya nişasta ve unumuzu karıştırarak başlıyoruz.
Daha sonra bu karışımın içerisine sütü, yumurta sarısını ve şekeri de ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırmaya başlıyoruz. Karışımımızı muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta karıştırarak pişiriyoruz.
Kayısılı muhallebimizin muhallebi kısmı olduktan sonra ocağı kapatıp muhallebimize vanilyamızı ekliyoruz. Ardından
kayısılı muhallebimiz için kayısılarımızı hazırlamaya başlıyoruz. Çekirdeklerini çıkarmış olduğumuz kayısılarımızın küp-küp doğrayarak yarım çay bardağı su ve yarım çay bardağı şekerle güzelce pişiriyoruz. Kayısımızı hazırladıktan sonra
kayısılı muhallebimizin son aşamasına geçiyoruz. Hazırladığımız kayısılarımızı kaselerin dibine yerleştirip üzerlerine muhallebileri döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Pişmiş kayısılarla birlikte dilerseniz parça bisküviler de ekleyebilirsiniz. Son olarak da
kayısılı muhallebimizi soğumaya bırakmadan önce üzerini Hindistan cevizi ya da fıstıkla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.