İncirli muhallebimizi yapmaya sütümüzü kaynatarak başlıyoruz.
1 litre sütümüzü alacağı kadar geniş bir tencereye döküyoruz. İçerisine
incirli muhallebimizin diğer malzemeleri olan şeker, pirinç unu ve buğday nişastasını ekliyoruz. Tüm bu malzemeleri kaynayana kadar karıştırıyoruz. Bu işlemden sonra kuru incirlerimizi
incirli muhallebimizi oluşturmadan önce 10 dakika kadar sıcak suda bekletiyoruz. Yumuşayan incirleri zar küçüklüğünde kesiyoruz. Ardından da
incirli muhallebimizi hazırlamak için kaynayan muhallebimizin içerisine vanilya ve kestiğimiz incirleri ekleyerek güzelce karıştırıyoruz. Bu şekilde incirler yumuşayana kadar bir 10 dakika daha
incirli muhallebimizi karıştırıyoruz. Ardından kıvama gelen
incirli muhallebimizi kaselere alarak soğumaya bırakıyoruz. Kaselere aldığınız
incirli muhallebinizin üzerine dilerseniz Hindistan cevizi veya fıstık tozu ekleyebilirsiniz. Mevsimine göre üzerine servis ederken dondurma da koyabilirsiniz.
Atık
incirli muhallebimiz hazır.
Afiyet olsun.