{ "title": "Vişne Soslu Muhallebi", "image": "https://www.muhallebitarifi.gen.tr/images/visne-soslu-muhallebi(1).jpg", "date": "20.01.2024 11:15:28", "author": "Usun", "article": [ { "article": "Vişne Soslu Muhallebi, Yaz aylarının aranan hafif sütlü tatlılarından biridir. Muhallebinin tadı müthiş vişne sosu ile daha da özel bir hale getirilmiştir. Vişne taze olarak mevsiminde kullanılabileceği gibi mevsim dışında da derin dondurucuya koyularak da kullanılabilir. Hazırlanacağı zaman çekirdekleri çıkartılıp mutfak robotu ile püre haline getirilerek kullanılır. Sütlü tatlılardan muhallebi herkesin bildiği ve çok sevdiği bir tatlıdır. Meyve sosları ile muhallebiler çeşitlendirilebilir. Vişne soslu muhallebi de bunların en özel bir tarifidir.

Vişne Soslu Muhallebi Tarifi

Vişne Soslu Muhallebi Malzemeleri
Vişne Sosu Malzemeleri
Vişne soslu Muhallebi Nasıl Yapılır?

İlk olarak muhallebi hazırlanır. Muhallebiyi hazırlamak için büyük bir tencere alalım. Tencerenin içerisine toz şeker, tereyağı, vanilya ve un koyulup karıştırılır. Üzerine soğuk süt yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Orta derece ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynamaya başladığında ocak kısılarak dibini tutmasına izin vermeden yaklaşık beş dakika daha kaynatılır. Muhallebi pişince bir kepçe ile kuplara veya küçük kaselere yerleştirilir ve soğumaya bırakılır.

Ayrı bir tencere içine nişasta ile toz şeker koyulur. İçine vişne suyu ile su koyup eklenir. Orta derece ateşte kaynatılır. Kaynamaya başladığında göz göz olunca kısık ateşe alınıp bir süre daha karıştırarak kaynatılır. Vişne sosu hazırlamak için 250 gram dondurulmuş vişne ile üç yemek kaşığı toz şeker karıştırılarak mutfak robotundan geçirilir. Püre haline getirildikten sonra meyve suyu yerine bu püre kullanılır. Böylece doğal ve daha lezzetli bir sos hazırlanmış olur. Hazırlanan vişne sosu muhallebilerin üzerine paylaştırılır. Vişne soslu muhallebi ılınınca üzerine Hindistan cevizi rendesi serpilerek buzdolabına alınır. Buzdolabında bir süre bekledikten sonra vişne soslu muhallebi servise hazır olur.

Afiyet olsun.
" } ] }