{ "title": "Vanilyalı Muhallebi", "image": "https://www.muhallebitarifi.gen.tr/images/vanilyali-muhallebi(1).jpg", "date": "23.01.2024 06:35:40", "author": "İrem", "article": [ { "article": "Malzemeler.
• 4 su bardağı süt
• 1,5 su bardağı toz şeker
• 2 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı nişasta
• 1 kaşık margarin
• 1 paket vanilya
• 1 adet yumurta sarısı.
Yapılışı. Sütü bir tencereye boşaltalım. İçine vanilya hariç diğer malzemeleri atalım. Çırpma teliyle karıştıralım. Koyulaşan muhallebinin içine vanilya koyup karıştıralım. Pişen koyulaşan muhallebimizi kâselere boşaltalım. Bir gece buzlukta donduktan sonra, kâseyi ters çevirip istediğiniz gibi süsleyip misafirlere ikram edelim.
" } ] }