{ "title": "Sütlü Muhallebi Tarifi", "image": "https://www.muhallebitarifi.gen.tr/images/sutlu-muhallebi-tarifi.jpg", "date": "22.01.2024 00:44:56", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Sütlü Muhallebi Tarifi, muhallebi sütlü tatlıların içinde en kolaylıkla yapılabilen bir tatlı türüdür. Çoğunlukla muhallebi pirinç unu kullanılarak hazırlanmaktadır. Ancak muhallebiyi buğday nişastası ile pişirdiğiniz zaman ne kadar lezzetli olduğunu görecekseniz. Muhallebi genellikle çocuklar ve yetişkinler tarafından oldukça sevilerek tüketilen sütlü ve hafif bir tatlıdır. Muhallebi süt ile hazırlandığı için besleyici ve tok tutan bir besin gıdasıdır. Fakat muhallebi pişirirken bile püf noktasına dikkat etmek gerekmektedir. Bu püf nokta sütün içerisine eklediğiniz pirinç unu ya da buğday nişastasının içinde topak gibi kalmamasıdır. İstediğiniz kadar lezzetli olsun muhallebiniz ama yerken ağza topak un parçasının gelmesi hiç de hoş olmaz. Bu durumu yaşamamak için soğuk süt ile pirinç ununu ekledikten sonra iyice çırpma teli ile çırptıktan sonra diğer malzemeyi ekleyelim ve ocağın üzerine alarak pişirelim. Bu doğrultularda muhallebinizi pişirdiğiniz zaman ağzınızda kayan ve lezzetli bir sütlü tatlı hazırlamış olursunuz. Eğer sütlü muhallebiyi buğday nişastası ile pişirecekseniz ilk adım nişastayı bir miktar süt ile açtıktan sonra tencereye bütün malzemeyi ekleyerek muhallebiyi pişirmelisiniz. Muhallebiyi mutlaka karıştırarak pişirmek gereklidir. Çünkü karıştırılmadığı takdirde muhallebi ya dibine tutar ya da nişasta dibe çöker üstü su gibi kalır. Özellikle muhallebi baloncuk çıkarana kadar karıştırarak pişirilmelidir. Bu adımlar doğru yapıldığı zaman hazırladığınız muhallebi hem daha lezzetli hem de oldukça kıvamlı ve akışkan olacaktır.