{ "title": "Sütlü Muhallebi Tarifi", "image": "https://www.muhallebitarifi.gen.tr/images/sutlu-muhallebi-tarifi.jpg", "date": "22.01.2024 00:44:56", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Sütlü Muhallebi Tarifi, muhallebi sütlü tatlıların içinde en kolaylıkla yapılabilen bir tatlı türüdür. Çoğunlukla muhallebi pirinç unu kullanılarak hazırlanmaktadır. Ancak muhallebiyi buğday nişastası ile pişirdiğiniz zaman ne kadar lezzetli olduğunu görecekseniz. Muhallebi genellikle çocuklar ve yetişkinler tarafından oldukça sevilerek tüketilen sütlü ve hafif bir tatlıdır. Muhallebi süt ile hazırlandığı için besleyici ve tok tutan bir besin gıdasıdır. Fakat muhallebi pişirirken bile püf noktasına dikkat etmek gerekmektedir. Bu püf nokta sütün içerisine eklediğiniz pirinç unu ya da buğday nişastasının içinde topak gibi kalmamasıdır. İstediğiniz kadar lezzetli olsun muhallebiniz ama yerken ağza topak un parçasının gelmesi hiç de hoş olmaz. Bu durumu yaşamamak için soğuk süt ile pirinç ununu ekledikten sonra iyice çırpma teli ile çırptıktan sonra diğer malzemeyi ekleyelim ve ocağın üzerine alarak pişirelim. Bu doğrultularda muhallebinizi pişirdiğiniz zaman ağzınızda kayan ve lezzetli bir sütlü tatlı hazırlamış olursunuz. Eğer sütlü muhallebiyi buğday nişastası ile pişirecekseniz ilk adım nişastayı bir miktar süt ile açtıktan sonra tencereye bütün malzemeyi ekleyerek muhallebiyi pişirmelisiniz. Muhallebiyi mutlaka karıştırarak pişirmek gereklidir. Çünkü karıştırılmadığı takdirde muhallebi ya dibine tutar ya da nişasta dibe çöker üstü su gibi kalır. Özellikle muhallebi baloncuk çıkarana kadar karıştırarak pişirilmelidir. Bu adımlar doğru yapıldığı zaman hazırladığınız muhallebi hem daha lezzetli hem de oldukça kıvamlı ve akışkan olacaktır.

Sütlü Muhallebi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Sütlü Muhallebi Nasıl Yapılır?

İlk önce küçük bir kâsenin içerisine buğday nişastasını koyalım ve üzerine bir çay bardağı süt ekleyerek nişastayı açarak inceltelim. Daha sonra tencerenin içerisine sütü ve toz şekeri ekleyerek ocağın altını yakalım ve karıştırarak orta ateşte kaynatalım. Kaynadıktan sonra içine süt ile açtığımız buğday nişastasını ekleyelim muhallebi kıvam alana kadar orta ateşte karıştırarak pişirmeye devam edelim. Yaklaşık 10 ile 15 dakika karıştırarak pişirilmesi yeterli gelecektir. Kaynamış olan muhallebi baloncuk çıkardıktan sonra ocağın altını kapatalım. Kepçe ile servis yapılacak kuplara ya da kaselere sütlü muhallebiyi eşit miktarda paylaştıralım. Oda sıcaklığında soğumuş olan muhallebileri üzerinde kabuk oluştuktan sonra buzdolabına kaldırarak 1 saat dinlendirip soğutalım. Soğuyan sütlü muhallebinin üzerine toz tarçın serpelim servise hazırlayalım.

Afiyet olsun.
" } ] }