{ "title": "İncirli Muhallebi", "image": "https://www.muhallebitarifi.gen.tr/images/incirli-muhallebi(1).jpg", "date": "19.01.2024 12:02:27", "author": "Sebük", "article": [ { "article": "İncirli muhallebi farklı tatlarda hafif tatlılar yapmak isteyenler için son derece pratik ve kolay bir tariftir. Kuru incirle muhallebinin muhteşem uyumuyla ortaya çıkan incirli muhallebinin hazırlanışı şu şekilde olmaktadır.

İncirli Muhallebi İçin Malzemeleri
İncirli Muhallebi Nasıl Yapılır?

İncirli muhallebimizi yapmaya sütümüzü kaynatarak başlıyoruz. 1 litre sütümüzü alacağı kadar geniş bir tencereye döküyoruz. İçerisine incirli muhallebimizin diğer malzemeleri olan şeker, pirinç unu ve buğday nişastasını ekliyoruz. Tüm bu malzemeleri kaynayana kadar karıştırıyoruz. Bu işlemden sonra kuru incirlerimizi incirli muhallebimizi oluşturmadan önce 10 dakika kadar sıcak suda bekletiyoruz. Yumuşayan incirleri zar küçüklüğünde kesiyoruz. Ardından da incirli muhallebimizi hazırlamak için kaynayan muhallebimizin içerisine vanilya ve kestiğimiz incirleri ekleyerek güzelce karıştırıyoruz. Bu şekilde incirler yumuşayana kadar bir 10 dakika daha incirli muhallebimizi karıştırıyoruz. Ardından kıvama gelen incirli muhallebimizi kaselere alarak soğumaya bırakıyoruz. Kaselere aldığınız incirli muhallebinizin üzerine dilerseniz Hindistan cevizi veya fıstık tozu ekleyebilirsiniz. Mevsimine göre üzerine servis ederken dondurma da koyabilirsiniz. Atık incirli muhallebimiz hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }