{ "title": "Frambuaz Soslu Su Muhallebisi", "image": "https://www.muhallebitarifi.gen.tr/images/frambuaz-soslu-su-muhallebisi.gif", "date": "23.01.2024 03:16:53", "author": "Ataman", "article": [ { "article": "
Sizi eskilere götürecek alıştığımız klasik tatlara, hazırladığınız meyve sosuyla katacağınız lezzet ve farklılık sofralarınıza şıklığı getirecek bu tarifte. Hem hafif hem şık bu tarif sıcak yaz günlerindeki davetleriniz ve iftar sofralarınız için denemeye değer lezzetli bir alternatif bence.

Malzemeler.
• 2 su bardağı süt
• 1,5 su bardağı su
• ½ çay bardağı un
• ½ çay bardağı buğday nişastası.
Sos İçin:
• 1 su bardağı frambuaz
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket vanilya.
Üzeri İçin:
• Frambuaz.
Yapılışı. 1. Tüm malzemeyi bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin.
2. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp su ile ıslatılmış kaplara paylaştırın.
3. Oda ısısına gelinceye kadar bekletip buzdolabına alın.
4. Servis yaparken kapları ters çevirip servis tabağına alın.
5. Frambuaz, şeker ve vanilyayı sos haline gelinceye kadar pişirin.
6. Tabağa sosu yayıp üzerine su muhallebisini yerleştirin ve servis yapın." } ] }