{ "title": "Etimek Tatlısı", "image": "https://www.muhallebitarifi.gen.tr/images/etimek-tatlisi(1).jpg", "date": "23.01.2024 06:52:34", "author": "Nursel", "article": [ { "article": "Malzemeler.
• 1 paket tuzsuz etimek
• 2 paket kremşanti
• 2 bardak su
• 2 su bardağı şeker.
Muhallebi İçin.
• 1 litre süt
• 125 gr margarin
• 8 yemek kaşığı şeker
• 5 yemek kaşığı nişasta
• Vanilya.
Yapılışı. Etimekleri borcama diziyoruz. Bu sırada suyu şeker eriyinceye kadar kaynatıyoruz. Etimeklerin üzerine döküyoruz. Muhallebiyi pişirmek için nişasta şeker margarin ve sütü tencerede pişiriyoruz. Kıvama gelince 4-5 dk. Mikserle çırpalım. Ilıyınca etimeklerin üzerine döküyoruz. Kremşantiyi tarifine göre hazırlayıp biraz üzerine sürüyoruz. Buzdolabında 1 gece bekletiyoruz. (Daha güzel oluyor.)" } ] }