{ "title": "Çilek Soslu Muhallebi", "image": "https://www.muhallebitarifi.gen.tr/images/cilek-soslu-muhallebi(1).JPG", "date": "21.01.2024 20:04:57", "author": "Soyuer", "article": [ { "article": "
Çilek soslu muhallebi, hafif ve hoş bir lezzet olarak çay saatlerinizi ziyafete çevirecek damak tadınızı okşayacak mükemmel bir muhallebi çeşididir.

Çilek Soslu Muhallebi İçin Gerekli Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebinin Sosu için
Çilek Soslu Muhallebinin Üzerini Süslemek için
Çilekli Soslu Muhallebili Nasıl Yapılır?

Çilek soslu muhallebiyi hazırlamak için uygun bir tencereye 1 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı nişasta ve 1 su bardağından bir parmak kadar eksik toz şeker ilave ederek ocağa koyun ve sürekli karıştırarak pürüzsüz bir şekilde kaynatıp pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra üzerine bir paket vanilya ekleyip karıştırarak bir mikser yardımıyla muhallebiyi 5-6 dakika kadar çırpın ve ılıması için bekletin.

Daha sonra 1 paket yulaflı bisküviyi robottan geçirerek ufalayın ve cam dikdörtgen bir tepsinin tabanına ufalanmış bisküvileri yayın. Bisküvilerin üzerine ılıyan muhallebiyi gezdirerek dökün.

Ardından ayıklanmış çilekleri ve yarım su bardağı toz şekeri robotun içine alarak püre haline gelene kadar çekin. Hazırlanan çilekli püreyi küçük bir tencereye alarak üzerine 2 çorba kaşığı nişasta ve yarım su bardağı su ilave ederek ocağa alın ve sürekli bir tel çırpıcı ile karıştırıp kısık ateşte akıcı bir kıvam alana kadar pişirin. (Çilekli sos çok koyu olursa üzerine kaynar su ilave ederek sosun kıvamını açabilirsiniz)

Hazır hale gelen çilekli sosu muhallebinin üzerine dökerek yayın ve tepsiyi buzdolabına alarak en az 3-4 saat kadar bekleterek iyice soğutun. Çilek soslu muhallebiyi buzdolabından alarak üzerini çilek taneleri ve Hindistan cevizi serpiştirip dilimleyerek servise sunun.

Afiyet olsun.
" } ] }