{ "title": "Çikolatalı Muhallebi", "image": "https://www.muhallebitarifi.gen.tr/images/cikolatali-muhallebi.jpg", "date": "19.01.2024 12:50:02", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Çikolatalı Muhallebi, Dünyada ve ülkemizde çok sık tüketilen besinler arasındadır çikolata. Özellikle küçük yaşlardaki çocuklarımız için kaçınılmaz bir enerji kaynağıdır. İnsanların tükettikleri vakit damaklarında hoş bir tat bırakan çikolata, aşırı tüketilmediği taktirde hiç de zararlı hale gelmez. Çikolatanın ham maddesi olan kakao, cilde canlılık kazandırır. İnsan vücuduna güç verir ve sancı dindirici etkisi de vardır. Çikolata içinde kafein içermektedir. Kakaonun içerisindeki maddeler, sinir sistemini uyarır ve kasların çalışmasını olumlu yönde etkiler.

Aynı zamanda iyi bir idrar söktürücüdür. Kakaoda ve çikolatada bulunan kafein ve bazı maddelerin, stres azaltıcı yönünün de olduğunu söylemek gerekir. Kakao bitkisinde yüksek oranda serotonin denilen madde vardır. Bu madde beyin aktivitesini artırarak depresyonu önler ve vücuda mutluluk duygusu kazandırır. İnsan vücudu genellikle tadı ve aroması güzel yiyecekler yediğinde, kendi mutluluk hormonunu salgılar. Kakaolu ürünleri gerektiğinden fazla tüketmek insan vücuduna zarar verebilir. Alerjisi olanlar dikkat ederek tüketmelerinde yarar vardır. Kaliteli bir çikolata tüketmek sindirimi kolaylaştırır ve sindirimin hızlanmasına neden olur. Ancak yemeklerden sonra tok karnına tüketilirse, hazmı zorlaşır. Yıllar öncesinde çikolatayı Avrupalılar birçok hastalığın tedavisinde kullanmışlardır.

Günümüzde hamurlu tatlılar yapıp yemenin aksine, çikolatalı sütlü tatlılar yemek daha sağlıklıdır. Özellikle küçük çocuklarımız içinde mutluluk verici bir tattır. Okuldan gelen çocuklarımız içinde atıştırmalık olarak yiyebilecekleri bir tatlı türüdür. Hem hafif hem de sağlıklı olan çikolatalı muhallebinin yapımı çok kolaydır. Herkesin evde severek kolay bir şekilde yapacağı tatlı türüdür. Çocuklarımıza ödül hediyesi olarak da kullanabiliriz. Hiçbir çocuğun hayır diyemeyeceği bu lezzetin yapımını sizlere açıklamak isterim.

Çikolatalı Muhallebi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Çikolatalı Muhallebi Nasıl Yapılır?

İlk olarak muhallebiyi pişireceğimiz tenceremizi ocağımıza koyalım. Ardından sırasıyla önce sütü, sonra nişastayı, kakaoyu, şekeri ve son olarak da vanilyayı katarak kaynamaya başlayana kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra altını kısarak bir su bardağı çikolatamızı, yapmış olduğumuz muhallebimizin içerisine ekliyoruz. Ocağımızın altını kapatarak karıştırmaya devam ediyoruz. Ara ara karıştıralım ki muhallebinin yüzü kabuk tutmasın. İlk sıcaklığı çıkan muhallebileri uygun boydaki kaselere dökelim. Soğuması için buzdolabında bir saat bekletelim. Çıkardığımızda ise çikolatalı muhallebiler yemeye hazırdır.
" } ] }