{ "title": "Buğday Nişastalı Muhallebi", "image": "https://www.muhallebitarifi.gen.tr/images/bugday-nisastali-muhallebi(1).jpg", "date": "19.01.2024 05:16:41", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Buğday Nişastalı Muhallebi, Nişasta, tahıl tanelerinden, buğday, mercimek, bezelye gibi bazı baklagillerden ve patatesten çıkan bir maddedir.

Nişasta, bitkilerin yeşil yapraklarında, havadan aldıkları karbondioksitle, topraktan aldıkları suyun, güneş ışıklarının katkısıyla meydana gelir. Geceleri glikoz haline geçerek suda çözünür saptan geçerek bitki içine yayılır, Bitkinin çeşitli yerlerinde tekrar nişastaya dönerek birikir. Bu harika sentezleme sonucu bitkinin meyve, tohum, tahıl taneleri, kök gibi yerlerinde kıymetli bir besin maddesi olarak toplanır. Nişasta ancak mikroskopla görülebilecek küçük taneciklerden yapılıdır. Buğday nişastası 0,02 - 0,03 mm çapında ve mercimeğe benzer. Arpa ve çavdar nişastasının yapısında da buğday nişastasına benzerlik göstermektedir. Nişasta önemli bir besin maddesidir: Buğdaydan yapılan un, nişasta başta ekmek ve tatlılar olmak üzere, undan ve nişastadan yapılan çeşitli yiyecekler günlük yaşantımızda önemli bir yer tutmaktadır.

Buğday Nişastalı Muhallebi İçin malzemeleri
İsteğe göre süslemek için
Buğday Nişastalı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Bir miktar sütü nişastayı açmak için bir kâseye alalım. Kalan sütü,1 bardak şekerle birlikte kaynatmak için tencere alıp ocağa koyalım, nişasta mızı açmak için ayırdığımız süte karıştırarak ilave edelim, kaynamakta olan sütümüze hızlı bir şekilde çırpıcı yardımıyla karıştırarak ekliyoruz, 10 - 15 dakika pişirerek ocaktan alıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletiyoruz.

Daha sonra süsleyip soğuması ve servise hazır olması için buzdolabında bir süre bekletiyoruz.
" } ] }