{ "title": "Bebekler İçin Muhallebi", "image": "https://www.muhallebitarifi.gen.tr/images/bebekler-icin-muhallebi.jpg", "date": "20.01.2024 16:41:23", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Bebekler için muhallebi, tarifini anlatmadan önce; geleceğimizi sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek biz anne adaylarının en önemli görevidir. Sağlıklı bireyler sağlıklı toplumu meydana getirir. Daha yaşanılır bir hayat, mutlu bireyler yetiştirmiş oluruz. Öncelikli olarak hayatımızın minik meyveleri, bebeklerimizi daha sağlıklı bir birey haline getirmek için kesinlikle ilk altı ay anne sütünü vermeliyiz. Daha sonraki aşamada yavaş yavaş muhallebi tarzında ek gıdalara geçiş yapmak doğru olacaktır. Allah'ın annelere verdiği en güzel nimet olan anne sütü, bebekler için gerekli ne varsa içinde mevcut halde, her an taze bayatlama derdi olmayan, soğuma derdi olmayan acaba içine eksik bir şey koyduk mu demeye gerek kalmayacak şekilde, yüce yaradan tarafından bizlere bahsedilmiş, minik bebeklere hazır ve nazır anne göğsünde muhafaza edilmiştir. Öncelikle unutmayalım ki anne sütüne ne kadar devam edersek bebeğimizin ilerideki hayatına ne kadar fayda sağlamış olacağız. Hem kemik yapısı açısından hem de zekâ bakımından çok faydalı olduğu kanıtlanmış olup onun faydalarını geçebilecek mama henüz keşfedilmemiştir. Değerli annelerimize emzirmenin yanında biraz ek gıda tarifi vermeye gayret edelim.

Bebek muhallebisi için gerekli malzemeleri sıralayalım
Öncelikle bir bardak suyla irmik, yulaf ve un iyice karıştırılarak pişirilir. Topaklanmaması için devamlı karıştırılır. İyice kıvama gelene kadar pişen muhallebi ateşten alınarak, tereyağı eklenir. Fazla köyü olan bebek muhallebisi içine, anne sütü ekleyelim. Yumuşattığımız muhallebinin içine çok az tat versin diye pekmez ilave ederiz. İyice ılıyınca kaşık yardımıyla bebeğimize yediririz. Ama öncelik anne sütü unutmayalım, biz ek gıda tarifi veriyoruz.

Bir başka bebek muhallebisi daha paylaşalım;

Cevizli bebek muhallebisi
Öncelikle bir tavanın içerisine sütü ekleyelim, daha sonra bir kaşık nişasta koyup kısık ateşte ağır ağır pişmesini sağlarız. Şeker de ilave edip karışımı muhallebi kıvamına getirince ocaktan alırız. Sonra iyice ezilmiş olan cevizi içine koyup, iyice karıştırırız. Daha sonra ılık olana kadar temiz bir yerde muhafaza ederiz. Ilıyan cevizli bebek muhallebisi bebeğimize kaşık yardımıyla yediririz.

Balkabaklı bebek muhallebisi
  • Bir küçük dilim balkabağı
  • Bir kaşık pirinç unu
  • Bir bardak süt
  • Gerekli miktarda su
Öncelikle temiz bir küçük tencereye balkabağı konup az da su ekleyip kısık ateşte ağır ağır pişmesini sağlarız. Daha sonra pişen balkabağı bir tabağa alınıp, çatal yardımıyla iyice ezilir. Bir temiz tencereye süt ile pirinç unu koyup kısık ateşte ağır ağır pişmesini sağlarız. Pişen muhallebi iyice karıştırılarak kıvamlı hale getiririz. Eğer bebeğimiz yaşından küçükse sütü su ile karıştıralım, unutmayın yaşından küçükse bebek, inek sütü ağır gelir. Pişmiş olan muhallebi ye balkabağı da ekleyip çatalla hem ezip hem karıştırırız. Ilıdıktan sonra kaşık yardımıyla hazırladığımız balkabağı bebek muhallebisini bebeğimize yediririz. Unutmayacağınız iki şeyi hatırlatmak da fayda görüyorum. Öncelikle bebek mamalarını asla robot veya karıştırıcı gibi alet kullanarak parçalamıyoruz, çatal kullanıyoruz. Öncelikle önce anne sütü sonra az miktarda bu tarz beslemeye özen gösteriyoruz.

" } ] }